You are here

Speak trigger - weird bug

2 posts / 0 new
Last post
andgalf
Speak trigger - weird bug

I have created a speak trigger in an area. When the conversation launces everything's fine. At the end of the conversation is an area transition to a waypoint in another area. When I get to the new area all of a sudden there are no creatures there and as soon as I try to move the PC NWN2 crashes.

In the same first area as the speak trigger I have a placeable with  gp_talk_object on the On Used Script that fires another conversation. In this conversation is also an area transition to the same waypoint as above. When using this conversation and the PC is transported everything works great.

What can be the cause of the bug? In the speak trigger on the NPC_Tag I have nothing chosen. Could that be the problem? Otherwise in Variables I've just the written the conversation tag name and I use CutSceneBars with 1 at everything and Integer chosen.

  • up
    50%
  • down
    50%
andgalf

It seems that what caused the bug was that I hadn't chosen anything on the NPC_Tag slot. Once I did, I chose one of the companions, it worked fine when transitioning to the other area.

One other thing that could have been the problem was that at the first node in the conversation I had {Black Screen}. I have used that before in the module when the PC is talking to himself so to speak. I've done that to avoid the "hello" sound that otherwise poped up when talking to oneself. Maybe that had something to do with the bug. The other conversations I've used this on haven't had any area transitions at the end of the conversation so...

  • up
    50%
  • down
    50%