You are here

Tarterian Dragon + remodeled Wyrmlings

8 posts / 0 new
Last post
StraightOuttaAvernus
StraightOuttaAvernus's picture
Tarterian Dragon + remodeled Wyrmlings

Cracked open a hak and harvested it for what I assume were files derived from the CEP.
Among those, models for Sardior, wyrmlings for the various dragons (chromatic and metallic, as well as new ones), pyroclastic dragons, Rust dragons, and Bahamut.

Problem time. The animation for the models seems... not right to me. I have checked and verified that I retrieved all of the animation files relevant, and the creatures aren't stationary either -- their animation just outright 'isn't correct'.

http://imgur.com/gallery/paj2S

Is this, by any chance, just a toolset preview bug associated with the models? Or does anyone have working versions of these that they could send? Furthermore, regarding the Worm models (also from either CEP or the CCP), they show up and animate just fine -- but only in the toolset. Testing reports tell me that the monsters just outright fail to generate.

It's little things like these that keep pushing back release days! ^^;

Current development head of the Anderfell PW project, habitual player of halfdragons, and novice NWscripter

"Keep it simple, stupid" 

  • up
    50%
  • down
    50%
Symmetric
Symmetric's picture

Hard to say without seeing the files or animations. If you upload them somewhere I'll be happy to take a look at them.

Out of the blue I can think of two issues:

  1. Wrong supermodel: Maybe the supermodel of the wyrmlings has been overwritten somehow, somewhere.
  2. Wrong order of nodes: The order of the nodes in the animation differs from the order in the geometry. That used to be a common problem with exporting models from neverblender and caused animations to "weird" out.
  • up
    50%
  • down
    50%
StraightOuttaAvernus
StraightOuttaAvernus's picture

I'll try fishing them out later yeah. The animations being wonky like that was hugely unexpected or I'dve saved aside the files loooooong before I threw them on the pile!

  • up
    50%
  • down
    50%
Mecheon

My own ridiculous compiliation hak has them all working fine, so I suspect the super's gone a bit wild somewhere along the line

  • up
    50%
  • down
    50%
StraightOuttaAvernus
StraightOuttaAvernus's picture

http://www.filedropper.com/drags

Here. Uploaded all the models and their respective supermodels.
Strangely, the animations on the wyrmling shadow dragon work fine -- but literally none of the others.

Further note: i didn't get the textures in this because I don't think it's critical to figuring out the animation issue. It's most likely an error with the supermodels, so I'll include them only as needed.

  • up
    50%
  • down
    50%
Symmetric
Symmetric's picture

Just had a look, the node order in the models does indeed differ from their supermodels. The files all have a more or less random orders. Might be the cause of the issues. I'll do a few tests over the weekend to be sure. I should be ably to remedy the issues if that's cause of the troubles.

Makes me wonder if compiling models changes the order or nodes...

  • up
    50%
  • down
    50%
StraightOuttaAvernus
StraightOuttaAvernus's picture

Huh. Interesting.

Cool to hear at any rate! Thanks for giving a gander.

  • up
    50%
  • down
    50%
StraightOuttaAvernus
StraightOuttaAvernus's picture

Checkin' in on this. 

If someone has the working models it'd be great! ^_^

  • up
    50%
  • down
    50%